Truputi pakibirkščiavo Kaune

Šia nakti, Kaune, kiek pakibirkščiavo Grigas su savo ratais. Kai kam tai didelės bėdos, ypač jei LAN kabeliai išvedžioti medžiuose ir nėra visokiausiu apsaugų nuo žaibavimo. Kitiems faini vaizdeliai per langą.

Aš esu kiek apsaugotas nuo žaibų, nes netoliese stovi net trys padorūs žaibolaidžiai. Tačiau, žaibas labai jau toks inoringas daiktas. Kai dariau šias nuotraukytes, jis trankėsi tik į TV anteną.

zaibai

zaibai
(matot dešinį žaibuką? Ten jo viršuje kažkoks “rūkas”. Tai sekančiam kadre tas rūkas sprogo ir apšvietė visą kadrą)

Audros pradžioje trankėsi ir arčiau, kogero pora kartu trenkė ir į artimiausią anteną, nes garsas buvo geras. Tik kad autorius patingėjo savo subine pakelti ir nufotkinti audros maksimumą.
Taip pat, ne vieną kartą trenkėsi ir į elektros perdavimo linijas, nes mirkčiojo lempos ir UPSas persijunginėjo į rezervinį maitinimą. Tačiau internetas nenutrūko. Ko nepasakysi apie TV signalą- kelis kartus per audrą buvo dingęs vaizdelis.

Toliau kiek didesnis animuotas gifas apie antenos apšaudymą.

zaibai

Manau, tai buvo smarkiausia (žaibų skaičium) perkūnija Kaune šiais metais.

10 replies on “Truputi pakibirkščiavo Kaune”

  1. Vakar Vilniuje apie vidurnakti buvau prie Pilaites ežero tai irgi show geras buvo, visas dangus mirgėjo, bet garso nebuvo girdėti ;]

  2. Todėl, kad tai žaibas. Antra, žaibas prie antenos buna blyškesnis ir nesimato. Trečia, žaibas nebūtinai trenkia į anteną. Ketvirta- filmavimo technika ne visada užfiksuoja visą žaibo ilgį. Reikėtų filmuoti su rimtesne technika, kur galima rankiniu budu reguliuoti visus nustatymus. O beto, čia audros pabaiga ir čia likučiai žaibų. Aš gi pramiegojau audros pradžią- patį fainumą.

    Beja, toks žaibų sutraukimas prie Perkūno alėjos 🙂 nepagerina bendros situacijos- kiekvienas toks trumpas duoda elektromagnetinį impulsą kuris indukuoja įtampa visuose laiduose…

  3. Analoginės TV. Kanalo nepamenu. Pora kartu dingo iki “sniego” ir rodos vieną kartą dingo pats video signalas+garsas, bet radio signalas išliko- tikriausiai rodė tuščią vaizda. Matyt dingo signalas perdavime į siustuvą (radiorelinės linijos ar kas dabar naudojama?).

  4. Zaibavo tikrai graziai,patinka man zaibavimas 🙂 Tik va,visada norejau zaiba nufotkinti,na realiau tik nufilmuot isejo,kadangi paprasta muiline turiu. Filmavau pro langa is 6 auksto,savanoriuose (netoli Hyperio),pagrinde matesi tik melyni apsvietimai,zaibavo virs debesu,tik po kadra ziuredamas pastebejau vieninteliam kadre zaiba,kuris trenke tarp mano namo ir kaimynystes namo kuris stovi mazdaug uz 30-40 metru. Tokio zaibavimo dar nesu mates niekada,kad kas kelias sekundes blyksteletu 🙂 Gal levai galetum atsiusti saviskes foto,ar jei turi video medziagos apie zaibo medziokle su savo fotiku? 🙂

  5. as buvau panevezy balkone tai irgi visas dankus kai susvete islindo du orandiniai kamuoliai ir skriejo kaip i zeme ir begarso griaude

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *