Dalinai veikia LVDS per UTP

Kiek laiko praleidau belaužydamas galvą. Problema tokia, kad nors ir susijungia dvi plokštės su FPGA mikroschemoms per pusantro metro UTP Cat5 LAN kabelio, PLLas sinchronizuojasi, tačiau RGB matrica rodo kažkokius niekalus. Pagrindinė problema, kad nepasigauna reikiama bitų seka LVDS serializeryje/deserializeryje. Kiek paskaičius dokumentaciją, radau kad galima pasigaminti bitų poslinkio valdymo kojeles. Dabar sinchronizacija ŽYMIAI pagerėjo, bet dar neįdeali. Tačiau bent jau mąstymo gairės atsirado ir projektas pasislinko iš tupiko.

Mažoji (master) plokštelė tai antras Alteros ciklonas (kurį man antrinių žaliavų pavidalu padovanojo Lietuviška elektronikos firma su trumpu pavadinimu iš T raidės). RGB matrica– tai jau seniai iš eBay nupirkta pramoninė matrica su pirmos eilės ciklonu. Plokštės sujungtos mėlynu lanksčiu UTP LAN kabeliu nuo telekomo DSL modemų. Duomenų perdavimo greitis 2*100Mbit. Manau galimas ir didesnis, tik neaišku ar man didesnio reikia.

7 replies on “Dalinai veikia LVDS per UTP”

  1. Ian, do you use Google translating tools to translate these articles to English lang?

  2. Lithuanian language is very archaic and words can change the endings and even beginings in some forms. Also, I use lots of uncommon words in my blog. Also, I use neologisms in my sentences. Also, I make lots of mistakes 🙂 As I didn’t know the grammar (shame on me) well.
    Google translate makes very funny translation 🙂 In office, if you have spare time, and need some fun, we can use google translate to make translation of any web page. But if you try to translate japan or china pages, you need good cryptoanalysis tools to recover idea of web page 🙂

  3. O kabelis ekranuotas ? Beje, tame kabelyje supinti laidai ? :)(tokia prielaida)
    Seku tavo projektus, bet gal ir praskaiciau, o gal ir nelabai supratau kur ta rgb matrica bus panaudota ? Reklaminiam stendui ? ar siaip elektroniniam paveiklsui namuose ?

  4. Nu jau… UTP- unshielded twisted pairs. Viską šitas terminas pasako 🙂 O per Cat 5 kabeli per pusantro metro galima gigabitus paleidinėti. Nėra net ką lyginti su mano varganais 100Mbit per 2 poras (po 50Mbit per porą)- lėčiau nei LANas.

    O panaudojimo jokio- vien tik laisvalaikio praleidimo forma ir šioks toks tobulėjimas elektronikoje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *