Sausio ataskaita

Tiksliau kelių dienų ataskaita. Savaitgalis buvo toks nekūrybiškas- susiremontavau kitą oscilografą (RAM reikėjo perlituoti, suknistos bešvinės technologijos). O ką nors tokio kūrybiško kaip ir nepadariau. Todėl dedu kelias nuotraukas apie veiklą kuri neverta atskiro straipsnio:

ataskaita: atx maitbliokio valymas
Aišku, šį mėnesį ploviau ATX maitblokius vonioje. Beja išploviau ir kompo motininę. Reikėjo sutvarkyti kompą kuris stovėjo dulkinose pramoninėse patalpose. Labai jau itartinos juodos dulkės buvo viduje. Pabijojau pasigauti kokia “cholerą” ar “silikozę” todėl nafig, visą kompą išploviau po dušu. Viskas veikia.

ataskaita
Čia tai mėlynai violetinio lazerio portretas. Lazeriuoti pradeda (threshold current) maždaug prie 35mA, darbinė srovė ~40mA. Įtampos kritimas 4.4…4.8V, Pout- 5mW. 180mW sunaudoja, 5mW išspinduliuoja… nekoks naudingumas.

ataskaita
Spinduliukas toks “pypukas”. Beja diodo pinoutas kitoks, korpusas nesujungtas su lazerio viduriais.

ataskaita
Pastebėjau, kad kai mano “prikurkės”-USB adapteris prie neigiamos temperatūros pradėjo nepatraukti mano video registratoriaus. Išardžiau- viduje klasika su MC34063 mikroschema. Patikrinau kondikus, lygtai geri. Bet abu pakeičiau i polimerinius, kiek didesnės talpos. Blogiau nebus. Kol kas netestavau prie neigiamos temperatūros.

ataskaita
Iš darbo pasiskolinau Elgama elektros skaitiklį- nutariau išmatuoti kiek ėda elektros mano “infocentras”. Kol kas renku duomenis. Bet šiaip daugokai man atrodo…

Lazerio testavimo filmukas:

Šiaip spalva turėtu tokia būti labiau violetinė (405 nm). Bet fotikas matyt jos nevirškina.

12 replies on “Sausio ataskaita”

  1. Sveikas kai surinksi duomenis kiek tavo info centras ryje parasyk kiek ir kokiu irenginiu yra 😉

    o motinine plokste galime plauti vandeni ir nieko?

  2. O jeigu palikti išplautas motinines džiūti savaime, palei radiatorių ar balkone (vasara). Ar galutinį rezultatą tai įtakotų?

  3. Žmogus maitblokio neturi. Gali būti maitblokis nuo kokios nors prietaiso. Krištolinis rutulys ir statistika siūlo tikrintis elektrolitinių kondensatorių būklę.

  4. na kai isardziau pamaciau kad vienas kondas 16v 2200 issiputes todel pakejciau bet nepadejo , todel ir parasiau cia paklaust patarimo…

    siaip prasidejo viskas nuo to kad veikiant ms pajutau kazkoli kvapa. kai isjungiau pradejo dumelis kilti is ms. dumelis kilo nuo 2 tranzu nes prie ju stovejusi apsaugos plasmese lydesi. na kadandi ms super mazas tai kad daeit reik nurinkt puse detaliu :D. pakejciau ta konda (daugiau 16v nera), praskambinau su testeriu tuos tranzus(sotkio) lygtai viskas gerai. sulitavau viska atgal ijungiau veikia nieks nekaista o 14v rodo.. tai dar paemiau tuos tranzus kitus perlitavau del sventos ramybes, vistiek tas pats. kitoj grandinej 5v rodo kaip ir turetu..

  5. Vilkas, pasidomek tranzistoriu rusimis 🙂 Jei issipute vienas kondensatorius reikia keisti visus didesnius elektrolitus saltojoje puseje (nepamirstant budincio maitinblokio). Dar nesu susidures kad vienas issipute o kiti butu geri (nebent kazkoks auksarankis jau pakeite kai kuriuos naujais anksciau)

  6. Labai ieškau kuo mažesnio (formatas nesvarbus) maitinimo bloko su visom PC reikalingom įtampom. Apie 100W suminės galios. Gali būti be laidų ar nukarpytos jungtys.
    Gal ką turit pasiūlyt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *