AVR: elektros galios matuoklis 2

Beja, tai ATMEGA USB 26-SPI blogo įrašas. Tokiu kodu jis guli mano kompiuterio kietam diske.
Truputis apie schemą. Tai nėra joks dviratis- biški info iš gamintojo puslapių, biški nukopijuota iš donorinio skaitliuko ir gavosi tokia schemutė. Schema buvo paišoma Eagle programoje ir nebuvo paišoma su mintim, kad reikės gražiai parodyti, todėl ji nelabai ir skaitoma ar suprantama. Sukapojau iliustracijas gabalais ir kiek prisimenu parašysiu komentarus. Pati matuoklio schema susiskirsto į gabalus (paveiksliukai išsididina):

ADE7758 skaitliukas
Analoginė dalis. Tai pati ADE7758 ir jos aprišimas. Grupė 0R rezistorių atlieka trumpiklių vaidmenį.
Kairėje schemos grupė 75K rezistorių daliną tinklo įtampą iki mikroschemai tinkamo lygio. Kondikai prie analoginių išvadų yra aukšto dažnio filtrai. Deja nežinau jų reikšmių. Rekomenduočiau pasiskaityti devboardo aprašymą. Varistorius saugo nuo išlydžių, grupė kondensatorių ant maitinimo laido yra bendri visai schemai.

ADE7758 skaitliukas
Optinis ryšis bent jau priėmimo pusėje visiškai vogtas iš skaitliuko. Nežinomi diodų, tranzistorių parametrai. Ir net neatsimenu, ar išbandžiau priėmimą. Siuntimas tai tikrai veikia.

ADE7758 skaitliukas
Skaitmeninė dalis. Viskas paprasta ir jau daug kartų aprašyta mano puslapiuose: mega, LCD ekraniukas, ISP lizdelis, I2C mikroschema, jungtis.

Viskas susidėlioja į mazdaug tokią PCB plokštelę. Ji vienpusė, tačiau verkiant ją reikią daryti dvipuse, nes mikroschema gaudo trugdžius ir blogai veikia. Aš PCB ekranavau lipnia folija.

ADE7758 skaitliukas
Vienas pastebėjimas- prie įtampos daviklio didesnis tarpelis tarp vario. Ten aukšta įtampa ir dėl buitinių gamybos sąlygu yra galimybė įtampos nutekėjimui.

Visos šitos schemos ir bonusai (maitblokis, RS485 užuomazgos ir dvi versijos PCB, 57600 8N1) yra Cadsoft Eagle faile:Eagle failai. Manau kai kurie failai reikalaus mano detalių bibliotekos. Kažkur yra jau įdėta mano bloge nuoroda į ją.

Programos source… nu net gėda rodyti. Kiek ten nedadaryta. Prie source kodo dar pridėti reikalingi datasheetai, todėl archyvas gavosi kiek didesnis. Kompiliuojasi su winavr paketu.

Source code, datasheets, hex file. – this firmware is obsolete.

Ir dar:
High Voltage

Nes yra galvaninis ryšis su tinklu.

Toliau. Part 3
.

12 replies on “AVR: elektros galios matuoklis 2”

  1. Hi :
    I need too much
    Your project circuit ADE7758 wait atmega
     PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE very PLEASE
    Send to me
    it,s schematic and PCB and source code .please if it is possible for you.
    I am in great need of it
    Thanks
    Zare – Iran
    00989132427509
    azr536@gmail.com

  2. Hi:
    Thank you respond.
    yes i got file. but I have a problem.
    I’m working with Altium Designer 10 for shmatic and PCB.
    Do not open your files
    Which software you design the schematic and PCB?
    and
    What language is your site?
    Thank you
    ممنون و متشکرم (thank you wait persion language)
    zare

  3. Schematics and PCB are designed using free version of Cadsoft Eagle. Maybe you’ll need to download additional library for eagle. The link is in upper right menu, called “Eagle failai”.

    Site language is Lithuanian, but automatic translation is almost impossible to understand- this is specific language.

    Firmware is compiled with WinAVR.

  4. Hi, In your schematics, the MCU and DSP are Xtals (Q1 and Q2), can you write here the frequency of theese crystals?
    Thank you.

  5. Xtal are standard: x1 for ADE is 10MHz (read the datasheet). Xtal for mega must be any comaptible to standard serial com range. I am using 7.3728 Mhz (it is mentioned in source code). Next good ones are 11.0592, 14.7456 and 18.432 (for 20MHz AVR). Do not forget to enter XTAL value to source code. Any frequency greater that 7MHz and not giving very big error in UBRR calculation. I don’t know about slower one, if it give enough computing power to calculate all data. I never teseted at lower speeds.

    In general AVR XTAL must be such, that SPI, UART and timer must be runing at proper speed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *