ARM:0010 grafinis LCD

Tai palengvinta grafinio displėjau valdymo programa. Ji neturi daugybės opcijų ir šiaip ribota. Tai pagrinde lenko Radosław Kwiecień programa, aš ja kiek adaptavau mano stiliui ir prirašiau minimalistinę paprogramę proporciniam šriftui. Deja, šriftas tik 8 pikselių aukščio ir pozicionuojasi Y ašyje kas 8 pikseliai. X ašyje viskas gerai- galima pastumti per vieną pikselį.
Proporcinis šriftas nupaišytas pagal originalų tekstinių LCD šriftų vaizdelį, tik perdarytas proporciniui variantui. Čia man padėjo java programa iš AVR grafinių LCD paketo. Ten viduje failo yra nuorodos.

ARM SAM7S graphic LCD
Kadangi SAM7 turi daug kojų, tai pajungtas ir grafinis ir tekstinis LCD.

Mano turimas LCD tai pats pigiausias kiniškas LCD su KS0108 kontroleriu. Jo vaizdelis invertuotas, todėl jau ne kartą minėtąpenis harder” paveiksliuką teko invertuoti.

Horse penis harder on small LCD LOL
Kadangi sumažinto teksto neįmanoma perskaityti, šukį be kurio paveiksliukas negalioja perrašiau naudodamas savo teksto rašymo paprogrames. Dar viršuje rodomas laikas nuskaitytas iš RTC mikroschemos.

Šio posto source code ir hexas:
Grafinio LCD ARM SAM7S source code ir hex, hexas sukompiliuotas Atmel AT91SAM7S256AU serijos čipui.

3 replies on “ARM:0010 grafinis LCD”

  1. Šiaip būtų gerai pasidalyti visiems internetiniais resursais, kuriuose būtų tutorialų kaip pasileisti IDE, kaip programuoti etc. Aš taip pat turiu prisirinkęs, bet galvoju ar čia gerai Levo originaliose biokronikose dėt?

    P.S. Ačiū Gintarai už šaltinį, beje, kažkaip rusiškai nors nėra problemų man, bet rečiau ieškau rusiškai nei anglų kalba.

    Ir dar būtų gerai gauti tokių kaip Levo turimų procesoriukų pigiai tai žiūrėk ir gatavas devboardas būtų su lietuviškais tutorialais 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *