Kūrybinė pauzė…

Nieko nepabaigiau, nieko gero nepadariau. Darbe pagaliau iš Olympus’o išsimušėm “factory settings” slaptažodžius, tai dabar pats perkonfiguruoju XRF prietaisiukus. Pagaliau bus galima pasidaryti taip, kad būtų patogu dirbti su prietaisu. Pekeliui pastebėjau, kad kai kurie prietaisai turi suinstaliuotus visus režimus (jie mokami), tik paprasčiausiai nuimtos “varnelės”. Tačiau kai kurie prietaisai tikrai “tušti”. Taigi jau antrą savaitę tikrinu visus prietaisus ir nebenoriu nieko daryti daugiau…

Keisdamas akumuliatorius sudubasinau savo 10W LED prožektorių. Todėl skubiai teko perlituoti detales. Dabar jau ant žalios PCB.
10W LED draiver selfmade torchlight
Čai jau viskas vėl veikia, bet taip ir sustojo darbai, nes … tingiu.

Vienu metu suradau visus savo turimus keistus žiedus ir padariau fotkę:
keisti ziedai

O tuo metu ant stalo žiaurus bardakas- stovi pradėtas eksperimentas:
linear ccd
Tai “linear ccd” iš kažkokio seno skanerio bandymai. Kadangi papuolė labai senas skaneris, tai mikroschemai reikia +12V maitinimo ir 5V logikos signalų. O viskas pajungta prie 3.3V atmegos.
Todėl prie kameros korpuso prisuktas step up stabilizatorius kuris daro 12V, poto Burr-Brown modulis kuris gamina izoliuotas +-12V maitinimą operaciniams stiprintuvams. Jie nesimato, bet apačioje po plokšte stovi “instrumentinis” stiprintuvas kuris kiek optimizuoja video signalą. Dar dvi DIP mikroschemos gamina 5V logikos signalus. “Video” signalas skaitmenizuojamas ir apdorojamas atmegos ir rodomas ant LCD ekraniuko. Pakeliui ten dar prijungtas barometras BMP085, nes paprasčiuaisia kinai atsiuntė ir norėjosi pažiūrėti kaip jis veikia. Juk dėl to neardysi jau surinktos schemos.

Linear CCD image

Vaizdelis tikrai ne koks, nes iš “kameros” signalas ateina žymiai “platesnis” nei rodo LCD ekraniukas. Ten toks vos ne HDR signalas.

Todėl buvo trumpas “užsidegimo” laikotarpis ir visokie prietaisai su CCD kameromis nuo manęs kentėjo (skaneriai, kopijuokliai…). Ten išlupom dar kelis jutiklius:
kiti linear CCD

Tas LCD ekraniukas ne į temą. Tačiau “kamerų” sensoriai kai kurie labai įdomūs. Spalvoti turi atskirai R, G, B ir I išėjimus. Tas juodai/baltas I turi dvigubai daugiau elementų ir visai kitoks spektrinis vaizdelis. Teisingai nuėmus duomenis gautusi gana įdomus “imaging device”.

Nu ir dar ėjo/eina pavėlave siuntinukai iš kinijos:
kiti utilitai
Tai Philipso RFID mifare mikroschema su antena, OLED displėjukas ir du barometrai…

5 replies on “Kūrybinė pauzė…”

  1. A tai tie siuntinukai registruoti? Nes nu niekad taip nebuvo, kad gauciau kazka po tiek laiko. Praktika tokia, kad jei neregistruotas is kinijos per 4 savaites neateina, tai jau nebeateina niekada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *