Kiniškas vatmetras

Atnešė “tą kinišką vatmetrą” kuris biški parūko pajungtas prie elektrinio dviračio. Aš jau iš anksto burbėjau, kad 100A tai negali būti, kad ten amperai specifiniai- kiniški.

kiniskas vatmetras
Va tikrai, ant prietaiso parašyta, kad iki 100A. Nors laidai tai nelabai panašūs į laikančius tuos 100A. Žalias fonas turi milimetrinį tinklelį.

kiniskas vatmetras
Atidarius dėžutę, buvo pastebėtas atsilitavęs laidas. Nu ir aišku stipriai smirdėjo degėsiais.

kiniskas vatmetras
Nuėmus LCD ekraniuką pasimatrė daugiau kiniškos “power elektronikos”. Raudonas laidas eina tiesiog iš vienos jungties iki kitos. O juodas laidas eina per šuntą. Ten tikrai taip prilituotas raudonas laidas prie užrašo “OUT+”. Ten buvo taupomas lydmetalis.

kiniskas vatmetras
Šuntas prie didelės srovės pakaito virš lydmetalio lydimosi temperatūros. Tiesa, jis pakaito net iki PCB liepsnojimo temperatūros. Spėju, kad maksimalios srovės metu jis buvo raudonas.

kiniskas vatmetras
Kažkaip dingo vienas takelis- spėju, kad jis nuo karsčio susiraitė ir prisilietė prie šunto. Buvo nedidelis trumpas ir takelis anihiliavosi. O jo likučius aš nutraukiau krapštydamas ir valydamas. Bet ten nėra baisu- tai prietaiso minuso prijungimas prie šunto. Atstačiau grandinę kiek kitoje vietoje, nes tai ne matavimo laidas.

kiniskas vatmetras
Šios dalies beveik nepavyko prilituoti. Plyšiai išfrezuoti po PCB gamybos ir ten nėra vario padengimo. O lydmetalis nenorėjo tekėti iki kontakto. Vienoje pusėje lygtai pavyko, kitoje ne. Tačiau tai nėra svarbi grandinė- visa srovė teką per “bypass” raudoną laidą.

kiniskas vatmetras
Sudėjus viską į vietą, prietaisas atgijo. Voltmetras lygtai normaliai rodo, ampermetro nepatikrinau, tik žinau, kad jis veikia. Nes palikau savo kaime ir testerį ir maitinimo šaltinį.

One reply

  1. Tegyvuoja kiniski vatai, patys teisingiausi vatai pasaulyje!!!!
    Pamenu tarybiniais laikais su garsiakalbiais kaip budavo…paimi garsiakalbi 10w tai yra, ka rankose laikyti, o pats turejau 5w garsiakalbiuka, kurio skersmuo buvo koks 40cm…o paskui ziloje nepriklausomybes pradzioje pasirode mageliai (ale muses galvos dizaino), kuriu garsiakalbiu “galia” buvo 200,300w, nes ten budavo tokie “galios” lipdukai uzklijuoti, kurie ir pakeldavo ja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *