AVR 48: ST7735 grafinis LCD

Pajungsim prie mano universalios ATMEGA16 plokštės grafinį LCD ekraniuką iš eBayjaus.
LCD ST7735 with AVR ATMEGA16
Paprastas, pigus spalvotas 1.8″ TFT ekraniukas jungiamas per SPI. Pilnas eBay tokių ekraniukų. Kontroleris ST7735.
Internete pilna visokiausio softo, bet jis skirtas arba kitiems procesoriams, arba su arduino anstatu. O man reikėjo gryno paprasto GNU C. Tai teko kiek pavargti kol suklijavau iš kelių gabaliukų.
Navarotai tokie:
proporcinis ar monospace šriftas (tiesa, fonto duomenys 8 bitų aukščio), proporcinis šriftas tas pats kaip ir ant ARM eksperimento. Tiesa yra galimybė grubiai didinti šriftą. Ką ir rodo iliustracija.
Paišo grafinius primityvus: taškas, užtušuotas stačiakampis, stačiakampis, apskritimas, užtušuotas apskritimas, H ir V linija.
Priima duomenis (blob tipo) ir deda ant ekrano- galima įkelti paveikslėlius. Reikės kiek pavargti ir padaryti “penis harder” paveiksliuko iliustraciją. Priima “nekompresuotą” RGB (24bit) arba supaprastintą RGB (16bit).

Ir aišku source code bei kompiliuotas hex.

ST7735 LCD driver for AVR ATMEGA16, source code.

5 replies on “AVR 48: ST7735 grafinis LCD”

  1. Kad pratestuoti “kompresuotą” vaizdą, pabandžiau įkelti “penis” paveiksliuką. Deja, ATMEGA16 neturi tiek atminties, kad įkelti į progmem visą paveiksliuką. O rašyti šiandien visą serial ar USB interfeisą neturiu noro. Bet svarbu kad veikia.

    horse penis harder

  2. kaip jums dabar su siuntiniais is kiniečių per ebay? Jau virš mėnesio 5 smulkūs dalykėliai neateina, įprastai viskas per 2-3 sav. ateina. Kas per problemos? paštas perkrautas ar kokia blokada?

  3. Man tai chujovas reikalas — ne tas žodis. Pora mikroschemų keliavo 70 dienų, kitos prekės irgi panašiai. Pradėjau damokėt už registruotas siuntas…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *