Džiaulių vagis

Baltiems ir mėlyniems šviesos diodams (LED) reikia apie 3V kad jie pradėtu šviesti. Šiaip, balti šviesos diodai yra mėlyni šviesos diodai su papildomu liuminiforu viduje. Tas liuminiforas aktyvuojasi nuo mėlynos šviesos ir pradeda švytėti. Sumoje gaunasi balta šviesa.

O jei norisi pajungti baltą ar mėlyną diodą prie paprastos AA ar AAA batareikutės? Arba, dar baisiau, prie išsikrovusios batareikos? Labai paprasta. Tereikia surinkti autogeneratorių ant vieno tranzo ir diodas švies. Va jums veikiantis pavyzdukas:

Dziauliu vagis

Ši schema internete dažnai vadinama “Joule Thief”. Nors pati autogeneracijos įdėja žinoma labai senai ir naudojama visokiuose gana keistuose prietaisuose.

Ko reikia norint pakartoti eksperimentą? Pirmiausia reikia paprasčiausio tranzistoriaus. Čia panaudotas NPN tranzistorius 2N3904. Rezistoriaus apie 1K ir transformatoriuko susukto ant feritinio žiedo. Žiedukas gali būti visai mažiukas, nes prietaisas nėra galingas. Maniškis turi 2 x 30 vijų plono varinio laidelio.

Trafukas sukamas taip: paimam apie vieną metrą plono laido ir sulenkiam pusiau, kad gautusi du laidai. Ir vienu metu vyniojam dvigubu laidu. Kai viską suvyniojam, laido galus apkerpam, aplituojam ir vienos apvijos pradžia sujungiam su kitos galu. (Pasitikrinti su testeriu ar dar kaip nors ar nesungta kaip nors neteisingai. Galima naudoti skirtingų spalvų laidus, tada bus lengviau atpažinti). Tą sujingimą jungsime prie batareikos pliuso. Kitą transformatoriaus laidą jungiam prie rezistoriau. O trečiąjį jungiam prie tranzistoriaus kolektoriaus. Prie to pačio kolektoriaus jungiam dijodo anodą (+). Rezistoriaus laisvą galą jungiam prie tranzistoriaus bazės (pas ši tranzą, prie centrinės kojos). Tranzistoriaus emiterį ir diodo katodą (-) jungiam prie batareikos minuso.

Schema va tokia:

Dziauliu vagis

Teoriniai pastebėjimai (netestuoti).
Galima naudoti ir PNP tranzistorių, tik reikės sukeisti emiterį su kolektorium vietomis, anodą ir katodą ir atvirkščiai pajungti maitinimą. Galima naudoti ir senus rusiškus germanio tranzistorius, tada prietaisas stabiliau veiks prie žemų įtampų.
Toks aparatukas gali veikti ir nuo “pirminių įtampos šaltinių” kaip citrinos, obuoliai su dviem skirtingais laidais sukištais į vaisių… 🙂

63 replies on “Džiaulių vagis”

  1. Noblogas aparačiukas išsunkti paskutines batareikos sultis. Tokie autogeneratoriai gana sekmingai naudojami mažos galios prietaisėliuose maitinamuose vienu 1.5V elementu. Jie reikia DC įtampos, be lygintuvo ir reguliatoriaus neišsiversi.

  2. Paleidau su LED iš žiebtuvėlio, kažkokiu nedidulu trafuku išluptu iš kažko su visai nedaug vijų ir 22k varža – su 1k negeneravo ir P307 tranziuku 🙂
    PM3 grotuvas net neįsijungia, o LED’as įtariu iki ryto temps, jei ne ilgiau.
    Tik kas nepatiko – realiai LED’as dega

  3. swx. o kaip tave per email pagaut? ar skype lbj reiktu pagalbos kad paziuretum viena schema.. ten klaida reiktu surast.. parasyk jei gali:)

  4. Pasidariau šią schemą, tačiau apkrovus tiek su 1 LED, tiek su 15 LED iš 1,5V elemento imama srovė yra apie 50mA. Nesugalvoju kas ją riboja? Kaip išvengti ribojimo?

  5. Šita schema nėra skirta “rimtam” diodu jungimui. Šioje schemoje srovės priklauso nuo visų grandinės elementų: trafo, tranzo, diodo, rezistoriaus ir maitinimo įtampos. Jungiant 15 baltų šviesos diodų geriau naudoti specializuotas mikroschemas arba bent pasidaryti srovės šaltinį naudojant pigų PWM generatorių (TL494).

  6. Kad schema nėra skirta rimtam šviesos diodų jungimui – aišku. Bet vistiek neaišku kodėl ribojama stovė. Transformatoriuką suvyniojau tokį, kuris turėtų laikyti keletą A tikrai. Belieka tranzistorius…

    Naudoajnt specializuotas mikroschemas maitinti kažin ar pavyks nuo 1,5V.

    Kokių specializuotų mikroschemų LED maitinimui galėčiau gauti Lietuvoje?

  7. O kaip tu nusprendei kad “suvyniojau tokį, kuris turėtų laikyti keletą A tikrai”? Čia ne nuo laido storio tas priklauso. Čia labiau induktyvumo ir šerdies “talpos” reikalas.

    O specializuotų mikroschemų ant Marijos žemės sunku gauti. Jas reikia užsisakinėti pagal katalogus.

    Geriau papasakok kur ten ką jungsi?

  8. kaip daryt,kad patikrint [3 .7 V],aparately… ar jis veikia,su AA baterija.Araba AAA.aparatelis – mp3 grotuvas su nevekianciu ekranu.turiu kita grotuva su AAA baterija,prijungiau AA-veikia 10h.galvoju kad tas kuriam reik 3 .7V + neveikiantis ekranas,turetu veikt.Gal ta Joule Thief sistema padetu?

  9. Atsakymas “wtf_1”: ši konstrukcija visiškai nepritaikyta maintinti kažkokius aparatėlius. Iš jos išeina kintama (labiau impulsinė) įtampa ir nestabilizuota. Ji gali sudeginti tavo “aparatėlius”.

    Jei nori jungti 3V aparatėlį nuo 1.2V akumo, tai reikėtų konstruoti gana sudėtingą keitiklį (nes įėjimo įtampa maža ir išėjimas gana galingas).

    Geriau įsigyk ličio akumaliatoriuką ir su juo maitink tą “3 .7V” (kam tas tarpas?) “aparatėlį”.

    Iį šiaip, nelabai supratau klausima. Nelabai rišliai paklausei.

  10. ,,aparatelis,, hm. ten buvo kaip mp3 grotuvas,. nuoj nutruko akumuliatoriu licio jonu [3.7V] 250Ah. du kartus norejau pritaisyt AA baterija….. bet antra karta ,sistema i baterija[akumuliatoriu],ir i aparata. ,,sudege,, liko kita sistema su specialiais laidais.nznau…… kai nutruko licio jonu akumuliatorius… bandydamas ji ardyt radau kad jo abu galai + ir -,prilituoti prie kazkokios microshemos,bet ji nebuvo labai sudetinga,nedidele.ta microshema mysliu daug uzdave:kas cia,kas cia vyksta su ja,.galvojau gal ta microshema kaip nors paskyrsto energija.,arba del to,kad licio jonu pakraunamas akumuliatorius.del tos microshemos buvo sunkiausia,nes nezinojau kam ji.be to dar ardydamas akumuliatoriu ikvepiau jo garu,nedaug. o kur galima nusipirkti tu akumuliatoriu daugiau nei 3V,ar kazka panasaus. dabar bandau mobilaus telefono baterija pritaisyt prie aparato. nznau kas gausis. dekuj uz patarima,kad geriau isigyt akumuliatoriu. nznau kur toky galima nusipirkt,ir kiek toks kainuoja.

  11. To wtf_1: nu ta “sudėtinga mikroschema” taip tik Liion apsauginė mikroschema, kuri neleidžia akumui išsikrauti iki pavojingos ribos. Taip pat saugo nuo pernelyg didelės srovės.

    Ličio jonu akumas, kai pakrautas duoda 4.2V įtampa, taigi 3.7V yra normali bet kokiam ličio akumui.

    Kur akumu įsigyti aš nežinau- pats turiu visą kalną MP4 grotuvėlių su parėjusiais akumais 🙂

  12. tai tos michroshemos reik butinai ,jei jungsiu baterija*[akumuliatoriu Li-ion]???nes ant mobilaus baterijos* yra 3 metaliukai kontaktuj. [] [] [],tikrinau deodu kaip veikia….:prijungus vienaip dega silpnai,prijungus kitaip dega stipriai ryskiai.su labai isikrovusiu akumu.mobilaus jau su juo neijungiau.micro chipas nuo li-ion akumo turbut iskepe kai litavau,o gal ne.kokia ta pavojinga riba iki kurios gali isikraut,ir srove. kas gali atsitikt pvz…..] gal turi mp4 grotuva bms/expert bx88c ? jieskau toki kur gaut.

  13. mobilaus batarėjoje dažniausiai apsauginė mikroshema jau sumontuota viduje.

    O dėl grotuvu, tai turiu tik Zic play grotuvėlius (VmaxEvo ir panašius).

  14. Turiu pakutiny klausima,gal. Ar sistemoja dazniausiai raudonas ir juodas laidai yra + ir – .jei taip tau kuris yra – , ir kuris +.????????????????!

  15. pvz : USB laide…. kuris yra +,o kuris – . [dar yra zalias ir baltas laidas,is viso keturi.Zinau tik kad raudonas ir juodas yra + ir _.kuris yra kuris tiksliai nznau.

  16. [Svarbus klausimas……. ] Kaip sakiau…. mp4 sistema ,i grotuva ir i baterija ,,sudege,,. Liko USB laidas ir usb lizdas grotuve.draugas turejas mp3 grotuva padare:sutikrino is usb laido iseinancius laidelius,kuris +,ir kuris – ,ir prijunge baterija AA.ikiso i mp3 grotuvo[ usb] lizda,ir jis veike. as su savo mp4 grotuvu noriu padaryt kazka panasaus.nesvarbu kokia baterija.kad tik veiktu.prijungus savo grotuva prie kompiuterio ji galima ijungt ir viskas veikia,groja.istraukus jis isijungia nes ner baterijos,.gal zinai kaip per usb laida ijungt pm4,kad galeciau nesiotis grotuva.todel ir rasau cia visus tuos klausimus.,,prie konmpiuterio nepatogu taip klausyt,,

  17. 🙂
    Paimi bet kokią Liion batareiką. Prie jos prilituoji du laidus. Tuos laidus prijungi prie tu vietų, kur seniau buvo prijungta originali batarėja. Turi veikti. Jei neveikia, vadinasi kažkas pažeista krovimo- reguliavimo grandinėje. Jei veikia iš USB, tai paimi bet koki stabilizuotą 5V šaltinį ir jungi maitinimą per USB lizdą. Ir viskas. Galbūt, per USB laidą veiktu ir Lion batarėja be jokių stabilizatorių- čia jau reikia bandyti.

  18. taisai gal mp3?turiu viena… isjungiau,prijungiau kraut.nieko nerode….[kad kraunasi,ar prijungta] istraukiau ,ir daugiau nebeisijunge.laikant [ijungiti] mygtuka,atsiranda raides ,ir po maziau nei sekundes dingsta.seip turi pakraut raides ir menu.[netycia gavosi……. kai raides atsiranda pusei sekundes,paspaudi reset mygtuka,jei pataikai lygiai reset mygtuka kartu su raidem.ir jei laikai ji,tai raides sviecia ,kaip usfiksuotos,kol neatleidi tol nedingsta,bet meniu vistiek nepakrauna.nznau norejau tik del mp3 paklaust,ar taisai?

  19. sveikas. norejau paklaust… del licio jonu akumuliatoriaus.Kazkas sake kad ji galima kraut ,,kada nori ir kiek nori laiko,, pvz jei jis idetas i grotuva.Ar tai panasu i tiesa?Jei ikrauni ilgiaiu nei reikia, tai jis nesuges ,,nepersikraus,,?

  20. Teisinguose aparatuose stovi speciali reguliavimo mikroschema kuri rūpinasi akumuliatorių sveikata. Ar ta sistema teisingai veikia visuose grotuvuose negaliu tvirtinti- čia jau konstruktorių atsakomybė.

  21. dar norejau paklaust… palikau mp3 grotuva prijungta prie kompo usb,ir perkroviau kompa… tai, mp3 grotuvuj pakenke kiek nors?

  22. nu zinai…. perkrova… 😀 . Dar turiu svarbu klausima.Palikau per nakty ,,netycia,, krautis mp4,krovesi kazkur 9 h.Tas pats licio jonu akumas.Tai ,tas 9 h krovimas negalejo pakenkt akumuj.Nu supranti klausimo esme..?per ilgai kroviau.krovesi per usb.

  23. Dėl ličio akumuliatorių įsigijimo: jų galima rasti el.prekių parduotuvėse, pvz.: Lemona, Evita, RCL. Yra įvairių didžių ir talpų. Pats mob. telefonui pirkau. Ten pat galima rasti ir reguliavimo shemų, Evitoj tikrai mačiau už 10LTL.
    Dėl ličio akumuliatorių krovimo: ličio akumuliatorių krovimo ciklų laikas sumuojasi i viena laika. T. y. jei pilnas krovimo laikas yra 10h tai kraunant 3kartus 2h+5h+3h gausis vienas krovimo ciklas. iškrauti iki minimalios vertės nebutina ir nepatartina. tai ne NiMH baterijos! Svarbiausia apriboti srovę, nes ličio akumuliatoriai turi savybę praleisti srovę didesnę nei jiems reikia. dėlto jie pradeda kaisti ir gali net sprogti

  24. svk. turiu blokely .. idejus i rozete,prijungus usb laida galim. ikrauti mp3 mp4 playeri. palikau krauti.. laidas buvo biski isilaisvines is lizdo.. tai blokelis ikaito labai. ir pakvipo degesiais blokelio lizdas,kur dedasi usb laidas. kas tai galejo but.? poto kroviau mp3 grotuva,galvojau kad blokialiuj nieko.mp3 grotuvas kazkaip negerai suveikie.. ka mastai..?

  25. Tikrai nemastau apie tavo blokelį 🙂 Šiuolaikinės Kinijos technologijos dėka tokie blokeliai padaryti atbulom rankomis ir greitai genda. O ir remontuoti neapsimoka.

  26. Tureciau klausymeli…. Klausiau savo mp4,ir pradejo keistai gest.Ausiniu lizdas isplero,kliba.Atsuku varztukus-paziuret.: Visas ausiniu lizda nuluzes nuo kontaktu.Viskas ne taip jau baisiai..seip tai baisiai.Kai sakiau nuluzo…turejau omeny : jie tik atkibo nuo kontaktu esanciu pagrindineje microshemoje.Matosi lydmetalio zymes…turbut buvo prilituouta.O zinai lituokilis yra lituoklis.Pats nieko negaminsiu nes……… turiu pamoka nuo praeito grotuvo,tada tragiskai pats ji sugadinau. :{ Gal zinai kiek kainuotu sutaisyt tai?ten reik tik pritvirtint, ten atrodo taip graziai atkibe,lyg kazkas butu nulydes lydmetali ir palikes laikytis ant siulo. [China] 🙂 [URL=http://www.uploadimage.org/][IMG]http://www.uploadimage.org/images/ulr6lci6qplmb44hy7jr.jpg[/IMG][/URL]

  27. Tai tipiškas “bešvinio lydmetalio” brokas. Lydmetalis be švino, nėra labai plastiškas ir yra ganėtinai trapus. Ir dar, dėl blogo temperatūrinio režimo, gaunasi “šalta pajkė”. Todėl ir atsiklijuoja. Tereikia atgal prilituoti naudojant švinuotą lydmetalį ir viskas veiks.
    Tokio remonto kaina priklauso nuo meistriuko noro ir ar lengvas priėjimas (juolab kad jis išardytas).

    Va pavyzdukas:

    mp3 grotuvelio jungtis- blogas kinieciu litavimas

  28. pasidariau, sviecia. tik nesuprantu kodel matuojant ant diodo itampa rodo tik apie 1V nuolatines, kintamos isvis apie 0,2V kame cia reikalas? dazni matavau irgi nulius rodo.

  29. Tavo matovimo prietaisas netobulas. Pažiūrėk su oscilografu ir suprasi.
    Impulsai ten gana aukšto dažnio ir jų “užpildymas” nėra labai didelis. O su kuo dažnį matavai?

  30. Sveikas ! 🙂 .turiu toky klausimely.turiu motorely nuo magnetofono naujo. ant jo yra uzrasai : ( EG-530AD-9B ) ( 9 ) ( vdc(2400) CCW ). pirma turejau paklaust,ar nusimanai ka nors apie motorelius,turbut,kad aisku nusimanai. is jo iseina laidai ,abu juodi. tai nznau kur + kur – . tai va koks klausimas: ar galima tuos laidus butu sujungt su: yra laidas nuo magnetofono>> jungiklis i lizda razetes,ir kitas galas >> galas i magnetofono lizda.laidas yra sveikas nesugadintas.tai ar galeciau motoreli sujungt su tuo laidu ir per razete paleist motoreli.viena syk pazystamas namie sujunge motoreli su razetei skirtu laidu,ir motorelis sprogo. 😀 . motorelis buvo isvis…. paleidziamas nuo vienos baterijos.turiu omeny labai mazas ir pats paprasciausias. tai va..ar mano motorely pavyktu paleist..nes nuo baterijos nesuveike.

  31. Nelabai rišli šneka 🙂
    “motorely” tai mažas elektro motoras, aka. motoriukas?
    Jei motoras DC, tai + ir – sukeitimas duoda tik sukimosi krypties pakeitimą.
    Jei norima elektromotoriuką nuo magnetofono paleisti nuo rozetės, tai pirmiausia, reikia sumažinti įtampą nuo 230V rozetėje iki motoriuko darbinės įtampos (1.5V, 3V, 5V, 9V ir t.t.), poto įtampą reikia išlyginti (rozetėje kintama AC, motoriukui tokiam reikia pastovios DC).

    Lengviausiai tai padaryti paėmus ta juodą “pakrovėja”, “adapterį” nuo kokio nors įrenginio su panašiais kaip reikia motoriukui parametrais.
    O kas yra laidas “nuo magentofono” aš nelabai ir supratau. 🙂

    Vienos baterijos “matorėlis” vartoja apie 1V pastovios įtampos, pajungus tiesiai į rozetę, jis gavo 230 kartų daugiau nei jam reikia. Todėl ir sprogo.

    Jei motoriukas nesisuka nuo batareikos ir jis turi tik du laidus: gal batareikės įtampa per maža. O gal matoriukas yra asinchroninis ir naudoja kintamą įtampą…

  32. Ant motoriuko parasyta ( EG-530AD-9B ) ( 9 ) ( vdc[2400] CCW ). O laidas nuo magnetofono… tas kury kisi i rozete,bet jis gali isitraukt is magnetofono lizdo .ir galima ji pakeist ilgesniu arba i nauja jei sugedo ar sudege. 🙂 supranti..taigi pas visus naujus magus taip buna.tai turbut tam motoriuksuj reik galingesnes baterijos,tarkim 9 v ,gal. O ruosiuos gamint panaudojant ta motorely …Vedintuva,nu zinai,kad kai sedi vesu butu . 🙂 dar reiks paciam padaryt profesoriu propelery ir visa kita.gal koky patarima uzmesi.pvz. ijungimo budas mygtukas,kanors,bet ka ,kas bus ant minties paskaicius sita zinute. 🙂

  33. O dar paziurejau ta sena foto kur su raudona rodykle,ten kur microshema ir lidmetalis ir prilituota detale.tai va..klausimelis.. jei su svinuotu lydmetaliu prilituotu tai niekad neatsikabintu..?pvz:mikroschema.. ant mikroshemos tris labai lygus kontaktai.pajemus detale:detale irgi lygiai su tokio pacio lygumo trim kontaktais.ir jei prilituos su svinuotu lydmetaliu,tai niekad neatsikabins?nu atsikabins jei lauzysi.bet,pvz:ta detale yra lizdas,ir i lizda pastovei jungiamos ausines.,tai zinai toks pastovumas,geriau neprisisnekesiu. o paciam isivaizduojasi,kad svinuotas lydmetalis isigrauzia kaip rugstis,ir tvirciau laikosi.?.! nesuvokiamai parasiau turbut… 🙂 . o gal zinai kokiu nors masiu,arba kosiu>> kurios pavirsta i labai tvirta kaip akmuo mase. girdejau kad yra kazkas tokio,kaip epoksidine derva,spaklius>>kur masinom.paskuj>> pikis

  34. Kažkokių žinių tau ryškiai trūkumas 🙂

    Litavimas (švininis, bešvinis ar išviso su bronza) tai gana tvirtas sujungimas. Pvz. beto grąžtų kietmetalio antgaliai prilituoti prie grąžto “koto”. Litavimas elektronikoje laikomas vienu iš patikimiausių sujungimo metodų. Tačiau tai liečia tik “teisingą” litavimą.

    Dėl “košių” ir visokių epoksidinių klijų. Taip tokie dalykai yra, tačiau tokios dervos nepraleidžia elektros, tai gerai kai reikia ką nors priklijuoti, bet blogai kai bandoma perduoti elektrą per tokią masę. (Kad ir priklijuoti automobilio galinio lango šildymo laidą prie stiklo).
    Jei užtenka tik labai tvirtai priklijuoti, visose parduotuvėse yra “plastilino” formos epoksidinių klijų: viduje dviejų spalvų masė (dažniausiai mėlyna ir geltona). Atsipjauni gabalą tos masės ir suminkai rankomis iki tolygios (žalios) spalvos. Ir su tuo “plastilinu” klijuoji. Po valandos kitos tas plastilinas sukietėja iki kietos plastmasės ir daugiau niekada nesuminkstėja.

    O “pikis” tai bičių klijai. Bitės (skraidantys vabzdžiai) su pikių užklijuoja mažus plyšelius aviliuose. Ir šiaip ši medžiaga naudinga- galima naudoti kaip vaistą. 🙂

  35. Sveikas ! Nezinau ar pataikiau i sita tema,bet turiu klausimu.Turbut busi meistras elektronix sritije… nznau. 🙂 . Yra ausines.Jos pradejo labai trasket brasket,.viena ausine ipac,jei uzmeti bossu. Atsargiai isardziau ..tik atidengiau dangteli is ausies puses. ir matosi> garsiakalbis,tada ant jo kazkokia plevele,.lyg ir celofanine,lyg ir plastikine.Ir jinai atsokus nuo garsiakalbio.Ausines mazytes..i ausis.Galvojau nujimt ta plevele,bet pastebejau kad nuo garsiakalbio iki pleveles yra prijungtas plonas laidelis,.gal tik taip matosi nznau.Galvoju jei nujemus plevele,ausine nebegrotu,ir tada neiseitu klausyt per ja.Tai klausimas>ar galima nujimt ta plevele.?Nes turbut del jos ir traska,braska garsas.Gal koky patarima mintyse isivaizduoji.? 🙂 Dar vienas klausimas.> turiu vienas ausines>labai geras ju garsas.Tik va jos atjungtos nuo ausiniu kistuko,nes jis sugedo.Tai galvoju sujungt su kitu ausiniu kistuku>veikianciu.Kitas ausiniu kistukas yra su garso reguliatorium,ratuku. Nuo kistuko laidu ir ausiniu laidu iseina po 3 laidus.Juos moku sujungt,tik kad grotu.Nznau ar garsas keiciasi padarius toky pakeitima.Laidus sujungiu lydmetaliu be kanifolijos.Klausimas>ar reik pries sulituojant laidus kaip nors sureguliuot garso reguliatoriu>.ratuka.>esme kad garsiai grotu.Gal koky patarima mestelsi.. 🙂 Aciu.

  36. Pernelyg daug raidžių…

    1. Ta plėvelė yra membrana kuri vibruoja ir ji daro garsą. O ji vibruoja todėl, kad ant jos yra mažytė laidelių apvija. Jei nutrūks ta apvija, nebus garso. O ir jei nebus membranos- garso taip pat nebus 🙂

    2. Kištukus galima keisti, tik svarbu nesupainioti žemės laido su signaliniu- tada labai egzotiškai groja. Toliau teksto nesupratau 🙂

    Žinau tik tiek, kad kištukus galima kaitalioti. Žinau, kad ausinių laidai specifiniai ir sunkiai lituojasi. Tokių laidų litavimas be fliuso (kanifolijos) yra nesamonė.

    Kas yra “pries sulituojant laidus kaip nors sureguliuot garso reguliatoriu”?

  37. Tai yra garso ratuko sukiojimas.Jis sukinejasi,.ir turejau omeny jei ji sureguliavus,tai gal garsas pareis garsesnis.pvz> grotuvo garsas reguliuojasi mygtuku,o ausiniu laido >ratuku.tai turbut nera skirtumo kokioj pozicijoj paliksi ratuka.garsas toks bus koks kaip visada turbut… nu nesvarbu.svarbiausia buvo del membranos.O gal zinai kaip ta membrana sutvarkyt,.tarkim kad ji vel susilygintu kaip buvo..?Kaip sutvarkyt kad ne barsketu ir ne tarsketu ,..garsas toks. vienoj ausinej,kai groja. bz bz bz , bpz bpz.barska tarska,toks nemalonus garselis.O jei pradurt ta membrana su adata..kas butu? Buvau sulitaves tas geras ausines su kitu laidu,kuris turejo garso reguliatoriu>ratuka.tai grojo tyliau negu kai buvo nesugedusios.O laidus sulituoju pagal spalvas.si karta yra 3 vs 3 laidai.seip standartinese ausinese buna 4 vs 4. 2+2 — 2+2.Tai va tokios nesamones. 🙂

  38. Sveikas! yra klausimelis… Nusipirkau ausines.Ikisau kistuka i lizda grotuvo..tai pradejo nekontaktuot kazko.Galiuka nuvaliau su spiritu,tai biski geriau.Klausimas butu:ar toks nekontaktavimas gali pakenkt grotuvuj?grotuvas pakraunamas.Speju kad trumpina… [trumpas sujungimas]……! Tiksliau butu:trumpinimas kenkia grotuvuj.Ar didele tikymybe ,kad nuo ausiniu kontakto gali gesti,ar sugesti grotuvas.?Galvojau gal laidas trukes.,bet su laidu viskas gerai.Nuvaliau katik su kamparo spiritu kistuko gala..tai judinu ,sukineju..kaip ir kontaktas geras.Tai pagrindinis klausimas,ar kenkia tokie dalykai pakraunamuj grotuvuj.?Turbut pagauni vaizda………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *