Kynar laidelių betvarkė

Gerai, kad yra išrasti Kynar laideliai… Adaptavau čia vieną schemutę kitokiam procesoriukui ir beskubėdamas supainiojau portus. O plokštė jau kaip ir pagaminta. Teko panaudoti pusmetrį laidelio ir “pertrasuoti” plokštę:

betvarke

Ir dar priedo nepadariau programavimo jungties- paprasčiausiai užmiršau. Šiaip schema dalinai veikia, bet kai kuriais matavimo momentais užstringa. Šiaip čia talpos matruoklis, tik ganėtinai plataus diapazono ir turi veikti su ilgais laidas- veikia ne kaip ankstesnis matuoklis su LC generatorium, bet kaip dar senesnis projektas. Tik šitas turi rodyti nuo pikofaradų iki dešimčių tūkstančių mikrofaradų…

MCU: AVR ATMEGA8, aš konvertavau į savo ATMEGA16 ir kažką negerai padariau…

Projektas “skolintas” iš http://pontoppidan.info/lars/index.php?proj=capmeter
Toliau:
Schema:
capmeter Atmega

Source kodas: source code capmeter

12 replies on “Kynar laidelių betvarkė”

  1. Labas, nusprendžiau pasidaryt šį darbą, hardware susirinkau, o vat kodą nelabai išeina sukompiliuoti. Gal galėtum sukompiliuotą .hex faila kaip nors įkelti? Arba pasakyk su kokia programa kompiliavai, būčiau labai dėkingas 😉

  2. Dar karta labas. Na tai susirinkau si darba, uzprogramavau. Fainas daiktas, tik dar fainesnis butu jei dar ir gerai veiktu. Problemos su kalibravimu. Gal galetum paaiskinti kaip ka daryt kad sukalibruoti? Nes man kazko neiseina ir nezinau kodel..

  3. O as taip ir dariau, bet vo gyvate tik mirksi tuo savo LED’u 😀 , o ekrane jokiu skaiciu nerodo, nors ir pajungtas kondikas. O siaip kol nesukalibravau tai rode ne tokias reiksmes, bet benta jau kazka rode.

  4. Jei naudojai MCU kuris jau buvo programuotas, yra labai didelė tikimybė, kad EPROM jau turi kokias nors kvailas reikšmes ir programa užlinksta. Todėl gal reikėtu išvalyti epromą. Teisingai sukalibravus, programa veikia pusė velnio. Problemos su didelėm, arti tūkstančio mikru talpos- užlinksta softas.
    Kalibravimas svarbi procedūra. Man ji pavyko ne iš pirmo karto 🙂

  5. Ačiū, taip ir padarysiu 🙂 Ir dar vienas klausimas, iš kur gauti kondensatorių, kurio talpa būtų +- tiksliai 1uF? Nemanau kad elektrolitiniai labai tikslūs.
    Na ir dar vienas klausimas. Man labai patinka šis tinklaraštis, todėl norėčiau kaip nors pareklamuoti savo bloge (aišku, nemokamai 🙂 ), šiaip daug žmonių ten nesilanko, bet ant dūšios būtų man geriau :D. Tai va pagalvojau jei sutiktum aš gal kokia nuorodą įdėčiau, ar, dar geriau, kokį bannerį turėtum? 🙂

  6. 1uF tikslus kondikas- polipropileno kondikai. Aš naudojau rusišką, padidinto tikslumo. Elektrolitai kalibravimui netinka. Svarbu kalibravimo metu tvirtai priglausti kontaktus ir kondikas turi būti tvarkingas.

    Banerių nėra. O nuorodas į puslapį galimą dėti. Grįžtamosios nuorodos taip pat kartais atsiranda, jei puslapis būna įdomus man ir nekopijuotas.

  7. Sveiki, susidomėjau ir aš tuo projektėliu. Atsiliepkite, kaip pavyko jį pabaigti. Ar tinkamai veikia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *