Vasara 2023

Vėl vidurvasaris, tai laikas straipsniukui apie bet ką, kas vyksta šiuo metu pas mumi. Pradedam nuo gamtos:

zaltys
Šis gyvačiukas (žaltys) pasiklydo ir pasislėpė darbe, baloje prie laboratorijos. Jis visiškai mažiukas. Pas mus, darbe yra nenaudojamas technologinis prūdas. Jame knibžda gyvybė- žuvys, varlės ir visokia smulkmė. Niekas nežino gylio ir kas ten priskandinta. Ten buvo rąstų mirkymo baseinas. Šalia yra Nemunas, pievos, krūmynai. Žodžiu gamta. Ir kiekvienais metais vietiniai žalčiai prisigamina vaikučių. Dalis vaikučių pasiklysta ir miršta nuo išdžiuvimo ar nuo automobilių. Tačiau laiku surastas gyvačiukas transportuojamas į gamtiškesnę vietą.

strazdas
Šitie durneliai tokiu metu pradeda skraidyti (tai vienas iš strazdo variantų). Vieni patenka į kambarius, šiltnamius ar prisiploją į stiklinius langus. Ši rūšis nepasižymi intelektų, ir net mano mikro šunis sugeba pagauti juos krūmuose. O štai žvirblis papuolęs į šiltnamį per daug nesitranko, o sistemingai tikrina langus ir ieško išėjimo.

Dabar apie darbūs ir kodėl nėra protingų straipsnių:
kompresorius
Kažkada man padovanojo seną kompresorių. Naudojau aš jį tik padangom pripūsti. Tačiau vienoje parduotuvėje nusipirkau keletą pneumatinių įrankių.

pneumatinis plaktukas
Ir galiu pasakyti, kad kai kurie pneumatiniai įrankiai žymiai geresni už savo elektrinius brolius. Štai- plaktukas. Jis ganėtinai lengvas ir visiškai nekaista palyginus su savo elektriniu analogu. Ir jaučiu kiek stipresnis. O jei kompresorius galingesnis ir plaktukas ne už 20 eurų?

murinimas
Biški fazendoje prapuvo stogas balkone, tai teko panaudoti tuos pneumatinius instrumentus, ir dar biški pamūrinti. Nelabai gavosi, bet vis tiek geriau nei varvantis vanduo per lubas. Tikrai stebiuosi, kokie kvaili buvo statybininkai prieš 50 metų kai statė šį balkoną. Dabar galvosupis, ką daryti…

saules jėgaine
Jo, tai tie patys saulės elementai. Rodos max 400W energijos iš elemento. Tai grynai off-grid sistema skirta eksperimentams. Visa perteklinė energija sunaudojama šildyti rūsį. Vieno segmento niekaip neužkeliu ant stogo. Ir sunkus ir nepatogus.

Biški mikroelektronikos kuri finasuoja eksperimentus:
dsp board
Tai DSP plokštė iš maždaug 100k€ prietaiso. Susvilo. Gamintojas net pats parekomendavo- pasibandykit pasiremontuoti. Nes kaip ir nebegaminamas modelis. Kol kas neveikia…

laikrodis gegute
Pas mano tetulę buvo panašus. Tai nusprendžiau, kad man tokio reikia. Nusipirkau du skirtingus. Biški pasitraumavo transportavimo metu. Bet šiaip, juokingas daiGtas. Beveik veikia, bet dar reikia kiek pridėti rankų ir meilės. Bet nėra laiko. Čia tiems, kurie kartais klausia. Nu nėra visiškai laiko ir šiaip tingiu. Beja, lenciūgas nunikeliuotas būtent šiems laikrodžiams.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *