Akytės ir Vakarietiška senobinė technika

Saugokit savo veizolus… kažką dariau, kažkur pasukau ir staiga užsitrumpino- žaibai ogogo. Bet akių daktarai nieko baisaus nerado. Sakė ateiti po mėnesio.

Iš narkomaniškų į normalias

Tai dar viena priežastis, kodėl nėra straipsnių.

Atvežė šiek tiek senos karinės technikos draiskalų, kaip sakoma – эхо войны… O gal visdėlto paprasta senoviška avionika!

68K procesorius su FPU ir paprasta 74 54 logika. Tik visur auksiniai korpusai ir labai storos PCB. Tikriausiai daug sluoksnių, nes mikroschemos labai arti viena kitos sudėtos. Pačios PCB tarpusavyje buvo sujungtos kažkokia flex PCB juosta. Kiek suprantu apie 1990 tuosius.

4 replies on “Akytės ir Vakarietiška senobinė technika”

  1. Tos karinės plokštės atrodo kaip pagamintos aukštesnės civilizacijos. Teko truputį praardyti rusiškos karinės elektronikos, tai diena ir naktis.

  2. Del akiu tai vaikysteje kazkaip subludo is saulutes blica isoviau priglaudes prie akies. Iskirto koordinacija taip 15 minuciu. Silumos banga irgi ispudinga. Vaizdas kuri prisimenu tai balta ir juodas taskas. Po kurio laiko atsirado normalus vaizdas. Iki 44 regejimas kaip ir be jokiu pasekmiu. Raip 0.1mm litupdavau be papildomos irangos o dabar jau liudnoka prisiminus buvusi regejima. Tikiuosi pasekmiu nebus.

  3. Saugom. Bet va vis tiek kartais pasitaiko, su paprasta svarkute, kad pradėsiu snargliuoti, o skydelis blin išjungtas, tai taip irgi geras 10 min raibuliavo akyse neblogai net ir užsimerkus ilgėliau 😀

    Ei, Levai, o karinės ar aviacijos technikos laužo Lietuvoje be šansų įsigyti? Yra youtubėje vienas toks prancūzas, kuris perkasi iš kažkokio tai military surplus irgi šroto tikėtina ir gauna visai įdomių dalykėlių: https://www.youtube.com/watch?v=11_5TB0-lNw Aišku ten kovinių galvučių jis negauna, kas būtų matyt baudžiama ir netgi kokiu kalėjimu ir pnš. bet elektroninė dalis nesiskaito, kaip koks extra pavojingas daiktas, kad juo negalėtum disponuoti?

  4. Aš net neįsivaizduoju iš kur tokia technika atkeliauja. Buvo šios kelios PCB. Gal kokios mokamieji daiktai išardyti. Kartais būna aukcionai, bet ten parduoda lotais kartu gerais daiktais. Kogero niekada nelaimėjom tokių aukcionų- kaina užkelia, nes perka kaip daiktus. Poto daiktus parduoda, o šlamštą išardo ir utilizuoja. Tačiau šios PCB visiškai senos, kogero iš kokios nors labdaros. Kažkada gi rašiau apie raciją (komentaruose) ir jos “SMS” terminalą. Jau prieš 10 metų išmetinėjo.

    Palyginus su to prancūzo video, mano nufotkintos PCB dar senesnės. Nėra nei FPGA, nei didelios integracijos logikos. Mikroschemos nors “karinės”, bet paprastos 14-20 kojų. Tikrai bus iš kokios nors atgyvienos kuri net šiame kare nenaudojama. Kai baigsis karas, tikrai bus galima kur nors nusipirkti tokio šlamšto. Jei tik aukso ieškotojai neištirpins.
    Beja, iš šių PCB kažkas buvo grubiai nuimta- gal panaudojamos mikroschemos arba identifikacijos. O gal šiaip buvo kokie transformatoriai.

    Peržiūrėjau youtubę to žmogaus. Bliamba, čia nevisai karinė technika, o lėktuvo kompiuterio terminalas “Honeywell symbol generator”! O aš jau prisigalvojau apie karinę raketą.

    https://youtu.be/FImF49U9n5s?si=K41pcAFngORkX03i&t=1267

    visiškai toks pats “form factor”.

    https://www.adrian-smith31.co.uk/blog/2021/05/aircraft-avionics-teardown-honeywell-symbol-generator/

    Nauji, bet išlaiko “form factor”:
    https://aerospace.honeywell.com/us/en/products-and-services/product/hardware-and-systems/cockpit-systems-and-displays/cma-6800-cockpit-display

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *