Loginis analizatorius

Viena iš komentarų buvo rašyta apie USB oscilografus ir loginius analizatorius. Klausė ar aš bandžiau… Deja nebandžiau. Tačiau jau seniai masčiau ne apie USB oscilografą, bet loginį analizatorių. Bandžiau net FPGA versiją, ten viskas veikė, tačiau pagrindinė bėda su tais analizatoriais yra softas. Tiksliau jo nebuvimas. Jau keletą metų anksčiau žiūrėjau į USBee projektą. Tačiau legalus variantas labai jau brangus. Tačiau laikai keičiasi, negeri kiniečiai nukopijavo hardwarą ir padarė veikianti su softu. Dar jie padarė ir softo nulaužimą… labai jau negražu. Tačiau dėl kelių pažaidimų mokėti šimtus aš nenorėjau (brangiau už mano oscilografą!), o štai sumokėti $40 jau galiu. Taigi, per pora savaičių ant stalo atsirado toks daiGtas:
LHT00SU1
(USB laidas nepajungtas)

Komplekte tokie čiuptuvėliai:
ciuptuveliai

Pirmiausia, kapitalistai pradėjo kovoti su kinais, tai jei netyčia gausit tokį prietaisą pasiruoškit jį perdaryti:
LHT00SU1
Čia yra USB VID/PID atminties mikroschema. Originalus naujas softas mėgsta naikinti šiuos VID/PID. Gal originaliam hardware ši mikroschema apsaugota nuo įrašymo. Tuo tarpu Kinai padarė perrašoma- taip galima padaryti ne tik USBee įrenginį, bet ir persiklonuoti į kitą komercinį projektą (jau užmiršau pavadinimą). Tereikia tik perrašyti VID/PID. Man užteko tik USBee, tai paprasčiausiai užtenka write protect koją sujungti su Vcc. WP koja atkelta nuo PCB ir su lydmetalio lašu sujungta su Vcc.

Nu ir softo screenšotas:
LHT00SU1
(pasidinina)

Softas analizuoja kelis protokolus, yra analoginis osciloskopas. Gali dirbti kaip generatorius ir t.t. Paprasčiausiai, šias funkcijas aš neišbandžiau. Nelabai buvo jos reikalingos man. Tačiau man reikėjo I2C analizės. Paveiksliuke paprasčiausias I2C variantas, čia nuskaitymas iš LM75/FM75 mikroschemos, mano senas USB termometro projektas. Matosi apačioje USB debug langas ir tie patys skaičiai.

Tikiuosi, kad dar ką nors parašysiu apie šį gaminį. Tačiau dabar kažkaip laikas spaudžia ir nėra projektų. Tiesiog kurybinė ir laiko krizė 🙁

18 replies on “Loginis analizatorius”

  1. Kažkada buvau pasidaręs USBee AX klona (8 ch, 24 MHz).

    Šis matau jau turi 16 ch ir dar skopą bei valdomus out 😉

    Kaip tokį atrasti ebay ar kitur?

  2. As irgi buvau pasidares USBee AX klona, bet siaip kiek teko naudotis, tai tas Saleae softas zymiai stabilesnis ir patogesnis naudotis.

  3. Va, va, Saleae analizatorius. Ačiū, kad priminei pavadinimą.

    Dovydui: kur tu matai 16 kanalų? Du analogininiai, 8 skaitmeniniai, clock ir Trig. Kiti kontaktai žemė, 5 ir 3 voltai.

  4. Dadetas ADC oscilografui (kiek suprantu pagal korpusa kazkas is TLC? ) . Tie “tranziukai” sot 23 tai bav99 apsauginiai diaodai? Ir kas ten dar per 3 soic 8 blusos?

  5. Taip, grupė BAV99. Analoginė dalis su 5 kojų detalytėm. LM358, HCF4051, TLC5510I, ir tikriausiai 2 Intersilo ICL7660CPAZ gaminti minusinėm įtampom.
    Taip pat xx1117 3.3V stabilizatorius.

  6. Kinieciai matyt supaprastino (papigino). Maciau schema kur ADC yra kazkokia sustra 8 koju is Analalog device, nepamenu.
    Visur bav99, maitinimas gal durnai ant mc34063.

  7. Hi I have this unit and cannot find the driver and software for it, can someone help me? I want to use it with Windows XP.
    Thank you in advance.
    Orlando

  8. There may be several options:
    1. Try older drivers from USBee or Saleae.
    2. Your device can be deactivated by newest software by USBee/Saleae as it is clone device.
    3. You device may be bad.

    in case 1. Search internet- Russian forums, China web pages.

    In case 2, you need to rewrite device with new proper VID/PID. Please write here your current VID/PID. It is posible to rewrite VID/PID eprom using original software from MCU manufacturer- Cypress Semiconductor. This blog article mentioned about how to set hardware write protect to EEPROM and use safely with original software.

    In case 3. Get new one.

  9. Hello,

    I have the same device that you have (LHT00SU).
    I did the memory modification before clonect on computer and it works normal, but I can´t run the USBEE Pro software (that you show on the printscreen), only the test softwares.
    How do you use the USBEE Pro Software ? Do you have the License for this ?
    Can you share this software/licence with me ?

    Thanks a lot.

  10. Sorry it took so long to respond, left the unit aside all this wile, just got back to try and use it. The details you want are:
    USB\VID_0969&PID_0069\6&92640CB&0&2
    Thank you for responding.

  11. Sveiki visi, parsisiunčiau ir aš toki daigčiuka, neperskaičiau ka ten rašė kinu kalba, ir pajungiau prie naujo softo. db vid/pid 0000. gal galit kas nuskaityt ta atmel. ir imesti failiuka, ar gal mat4t netycia kur yra imestas. 🙂 ačiū. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *