DVD lazeris uždega 2

Pritaikiau kokybiškesnį kolimatorių ir užtenka 250mA srovės kad uždegti degtuką. Ir net nebereikia ilgai laikyti.

Naujas kolimatorius

Kolimatorius išluptas iš skaitmeninio dauginimo aparato. Jo gerumas- galima sukant varžtą tiksliai fokusuoti lazerio spindulį. Sumažini galią iki minimumo ir fokusuoji spindulį iki minimumo. Esant pilnam galingumui, neimanoma įžiūrėti kad spindulys mažiausias- viskas aplinkui švyti.

Filmukas: DVD su nauju kolimatorium (Xvid, ~1Mb).

Bandžiau pašviesti į debesį su šia “lazerine rodykle”, bet spindulys nueina į nebūti. O ant visų artimiausių objektų puikiausiai matosi. Bandžiau padaryti keletą nuotraukų, bet nelabai gavosi…

Laser pointer from hell

Po skaitmeninio “apdorojimo”:
Laser pointer from hell

Youtube filmuko versija:

Senesni lazeriniai postai.

Laser

94 replies on “DVD lazeris uždega 2”

  1. Dar vienas gerų lazerių ir kolimatorių šaltinis tai magnetooptiniai įrenginiai. Vienas aparatas prie 150mA srovės ir su “super” plonu spinduliu puikiausiai lydo CD dėžučių juodą plastmase. Lydo realiam laike- galima rašyti užrašus.

  2. Labai geras dalykelis kaimynams butu pasvytint per langus su tokiu 🙂 Vat todel ir klausiau ar tolokai traukia 🙂 bandysim pasigamint 🙂

  3. Klausimas: ar reguliuojant kolimatoriu galima keisti spindulio fokusa? Pvz padaryti kad spindulys platetu atstume ir uz kokiu 100m butu ~0.5-1m blyno dydzio? Ar tam reikia statyti lesi? Gal teko praktiskai bandyt?

  4. Taip, reguliuojant kolimatoriu galima padaryti metrinį blyną. Tik jis bus ganėtinai blyškus- visdėlto 100..200mW šviesos ištaškyta į metrinį blyną.

  5. labas vakaras norejau paklaust turiu green lazeri 2AA 100mw 532nm ir jis nedegina nei pleveles nei degtuku matosi vakare tik jo spindulys gal kokius 2km gal maziau. Ar galima ji padaryti galingesni? prasau atrasykit cia galejo but kad viduriai pakeisti ir ideti silpno lazerio…

  6. Kad degintu, lazerio spindulys turi būti gerai fokusuotas. Mano turimas žalias lazeris (rašo <50mW) degina tik per padidinimo stiklą (papildomas) fokusavimas.

    Galimos “nedeginimo” priežastys:
    a) tikrai blogas, “netas” lazeris.
    b) nusilpusios batareikos. Arba blogas maitblokis.
    c) nesufokusuotas.
    d) lazeris “sudilęs” arba po COD (catastrophic optical damage, gavo atspindį atgal ir suiro kristalas). Pvz. DVDRW raudonas lazeris ant ~100mA veikia maždaug tris paras non-stop. Poto suyra. O CODą galima išprovokuoti švitinant į veidrodį.

    Kaip matavai tuos 2 km? 🙂

  7. na as sode zinau mazdaug atstuma nuo vieno iki kito tasko ~2km ziurejau pro teleskopa i spindulio linija. siaip jis normaliai sufokusuotas as dar per padidinimo stikla svieciau i juoda taska ant rankos uzpiestu markeriu tai pavyko sufokusuot kad jaustusi durimas. baterijos geros. gali jame buti maitblokis blogas.. gal yra kokie ribotuvai sroves? gal galima ideti kita lazeri pvz is dvd-r? pas mane lazeris atrodo taip
    http://cgi.ebay.co.uk/green-100m-laser-green-light-pointer-in-case_W0QQitemZ360102285122QQcmdZViewItemQQimsxZ20081029?IMSfp=TL081029118004r336

    aisq pas mane gali buti tik lipdukas uzklijuotas 100mw gal pas mane siektukokius 3mw net nezinau

  8. Tavo lazeris toks pats kaip ir pas dealextreme. Šių lazerių yra visokiausio galingumo, todėl didelė tikimybė, kad lazerio skiriasi tik lipdukas. Beja, iš atsiliepimų puslapiuose, daug kas skundžiasi, kad kai kurie lazeriukai blogi.

    Srovės reguliavimas yra viduje. Kintamas rezistorius.

    Diodą galima pakeisti- bet jei ten viskas suklijuota su kokiais klijais, tai bus labai sunku.

  9. Labai as to ir norejau suzinot, aciu o jai jis suklijuotas koks lengviausiasbudas isardyt, ar galima ji pasildyti?

  10. administrator, isardziau lazeriuka, bet kur reguliuojas galingumas nezinau.. turiu foto padares

  11. ar galima su jumis susirasyt per skype as atsiusciau mikrochemos nuotraukas is abieju pusiu pasakytum kas kur yra. .

  12. administrator, ka galetu reiksti kai ijungiu lazeriuka nesimatozalios sviesos tik per camera matos buvau isemes lazeri nes nutruko kojale, jis buvo visiskai plikas matesi siulelei lazerio ir tikriausiai kristalas staciakamppio formos. sukitavau ta lazeri tada pabandziau uzdegti degtuka per 1-2sec uzdegiau bet nebuvo jokio spindulio tik blankus raudonas staciakampis cia be lesiu viskas bandyta tada vel viska sumontavau bet jau jis nesviecia zalliai… ir degtuko neuzdega, ka gali reiksti?

  13. Pirmiausia galbūt tai DPSS lazeris. Nežinau, neardžiau žalio lazerio.

    The most common DPSS laser in use is the 532 nm wavelength green laser pointer. A powerful (>200 milliwatt) 808 nm wavelength infrared laser diode pumps a neodymium doped yttrium orthvanadate (Nd:YVO4) crystal which produces 1064 nm wavelength light. This is then frequency doubled using a nonlinear optical process in a KTP crystal, producing 532 nm light.

    Pas tave gal liko tik IR lazeris, kuris tau ir uždegė degtuką, o dažnio daugintuvo kristalas žuvo. Sumontavus konstrukciją kas nors pasižeidė, arba išsifokusavo, arba optikoje yra IR filtras.

  14. ir sakai,kad bus 100mw ir daugiau galingumas? Jai ideciau lazeri is dvd-r? Kaip tau parodyt savo shema? Turiu nufilmaves.

  15. Žalias stikliukas tai DPSS kristalas. Tas “trikojis” tai IR lazeris.
    IR lazeris sviečia į tą kristaliuka, o jis jau gamina žalią lazerio spindulį. Jei spindulys nepataikys, nebus ir žalio spindulio. Jei dėsi raudoną lazerį, jį reikės pašalinti.

    O schemoje srovę reguliuoja neegzistuojantis trimeris RE1 (jis užšuntuotas 1K rezistorium [102]).

    Ar tu tikras, kad viskas jau neveikia. Pirmiausia, išardydamas tu pasukai IR lazerį ir jis nebešviečia į tą kristalą.. Ijunk lazerį ir su foto aparatu patikrink, ar yra IR spindulys iš kristalo. Tada uždėk detalę su žaliu kristalu ir suk tol, kol atsiras žalias spindulys. (Jei aišku nežuvo tie optiniai elementai).

  16. taip as sita bandziau, bet iseinamas spindulys taippat IR bet lb silpnas jis turbut perkaito nes degtuka kai uzdeginejau pora kartu jir buvo plikas,neturejo ausinimo. Ir neturejo jokio apsauginio stikliuko. Dabar jau neuzdega. Bet kad ir silpnesnis spindulys turi sviest zaliai.. O tas kristalas neslopina spindulio?

  17. butu gerai jai butu aprasymas lietuviskas arba rusiskas,dauguma isireiskimu nesuprantu.. tu kur matei ta filtra, as net neisivaizduoju kaip ji is ten sakiai tu nesi susidures su green laser pointer tai negaletum padet? siaip galeciau tau ta lazeri duot sutvarkyt sumokeciau uz darba. aisq jai turi tam laiko.

  18. Sveiki lazeriu megejai:))

    tai ir iki mano ranku atkeliavo “green laser” tipo kiniskas lazeriukas:) jis antiek kiniskas kad man ji iskarto uzsinorejo isardyti, tam turejau kelias priezastis: * migtukas buvo labai jau netikslus ispaudus mirgedavo judinant pirsta ant migtuko – ziauru – nervina:) o antra ir pagrindine priezastis tai kad vietoj 3v (3.36v) padaviau “Nokia” akumuliatoriaus 3.7v (testeris kazkodel rode 4.4v) ir net nespejus pamatyt ryskios sviesytes o tik silpna zalia taskiuka (0.01sec) daugiau nebandziau jungt 3.7 ir istaciau AAA tipo taciau 🙂 dabar sviecia tik ” kvadratuke raudonas kristaliukas:( tai dabar ir galvoju ar cia jau diodui kajuk ir reikia ieskoti koki DVD-R irengini isardius 🙂 ir konstruot raudona bet “galinga” lazeri ar vistik galima dar susigrazint grazu zalia spinduli kad ir nepati galingiausia?

    ir del tu spalvu: kaip suprantu DVD-ROM irenginiuose diodai sviecia tik raudonai?! ar galima aptikt ir zalios spalvos:)

  19. Pirmiausia, Liion batarėjos, pilnai pakrautos, duoda 4.2V arba 4.1V.

    Antriausia, amen tavo lazeriukui. Kiniečiai neįdėjo ten jokio įtampos stabilizatoriaus- todėl ir žuvo žalumos kristalas. Gal dar šviečia likučiai IR lazerio ir fantominis LED švytėjimas.

    DVD- tik IR ir raudonas. Bliuray diskuose- mėlynas.

  20. ech gaila blem taip norejosi zalumos..:) nu niekis gryzes namo bandysiu konstruoti is DVD irenginio lazeri ant to pacio kinisko maitinimo.

    tik va, esu paleides per Nokia akuma raudona taipat kiniska lazeriuka, sviecia jis ojoj ir akumas niekaip neisikrauna 🙂 tai todel drasiai ir prie zalio jungiau.. o pasirodo zaliam kajuk..

    o gal ponas adminas zino kur galima atskirai isigyt zalios spalvos dioda?! ar tai perdidele prabanga lietuvos rinkoje?

  21. Sveikas dar karta, klausimelis.. 🙂

    prisedau as prie lazerio konstravimo ir entuziasmas dingo kai istrauktas diodas is CDRW irenginio neveikia ant mano buvusio green laser maitinimo saltinio.. juk matinimas neturetu skirtis ar tai butu green ar red tipo lazeris??! o gal cdrw susviles?

  22. 1. Gal paprasčiausiai dar ir maitblokis pasvilo. O šiaip, pas CDRW infraraudonas lazeris. Ne visi jį mato 🙂
    2. Žalių lazerių tik pas kiniečius ar eBay (jei kokį rimtesnį…).

  23. aiskuma… o DVD lazeriuka islupus pasimatys kazkas..? nes su CDRW diodu degtukus deginu plastmase lydau per 10cm atstuma ir labai mikroskopiniu taskiuku:))

  24. Mantui: DVDRW, o ne DVD. DVDRW yra ~200mW raudonas lazeris, su kuriuo jau galima žaisti.
    Dariui: raudonas lazeris, tai tas šudukas, kur prilituoti du laidai (aš ten tikrinau ar jis veikia). Ten dar yra panašaus galingumo IR lazeris, visokių stikliukų, du galingi magnetėliai, mikroschema kurios datasheetas užslaptintas.

  25. nu kad pas mane neveikia pirma tikrinau ta trikoji neveike tada tikrinau su testeriu nieko nerode tada su testeriu ir su 2 laidais neveikia

  26. Tas diodas, su dviem prilituotais “storais” laidais- baltas katodas, geltonas- anodas. Srovė turi buti apie 50mA kad normaliai šviestu, o kiek max aš nežinau. Diodas tikrai patikrintas- veikė. Jei butum atslinkęs pats, pademonstruočiau kaip veikia. Mergičkai gi neindomu.

  27. Arministrator, as niekaip nesufokusuoju spindulio per 2 metrus fokusuoju ant sienos padarau maza spinduliuka kai svieciu toliau jis labai isdideja, o per arti pritraukus prie sienos vel isplinta. esu judines pati pirma optika kur salia buvo zalias kristalas. nuo pacio diodo iki pirmos optikos gali skirtis atstumas.. ar tai gali duot ytakos?

  28. norejau paklaust kuri optika geresnes ar green laser pointer ar komunikatoriaus kuris yra Konica-Minolta lazerinių kopijuokliuose?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *