Kaip dega deguonies žarnos

Daug kartų girdėjau siaubo istorijas kaip dega suvirintojų deguonies žarnos. Teoriškai tai įsivaizdavau, bet visą laiką norėjau padaryti tokį eksperimentą. Tačiau niekada neturėjau pigaus ir saugaus deguonies šaltinio.

Kol nepapuolė šiukšlyne deguonies koncentratorius. Tai toks aparatas, kuris su myslingais filtrais iš oro surenka deguonį ir pumpuoja per žarnelę. Šis prietaisas skirtas ligoniams kurių plaučių funkcija nelabai veikia, o kad gyventi reikia deguonies. Man papuolė amerikoniškas aparatas, tai jam reikia 110V ir 60Hz maitinimo. Gerai, kad aparastas veikia ir su 50Hz (ten viduje asinchroninis variklis, todėl galėjo ir neveikti)
deguonies zarnos dega
Aparatas senas… šiaip papuolė trys aparatai. Viena išardė niekadėjai, kitus du prilaikiau- tikrai panaudosiu laboratorijoje.

deguonies zarnos dega
Aparato debitas nėra didelis, max kokie 5 litrai į minutę. Tačiau eksperimentams tikrai tinka. Tikrai nežinau koks deguonies procentas išeina iš aparato, bet ten tikrai daugiau deguonies nei ore.

deguonies zarnos dega
Čia eksperimento setup. Varinis vamzdelis dirba kaip ugniasienė- fire stopper.

Nu ir pats vaizdinis eksperimentas- žiūrėkit full screen, gražiau atrodo.

Foto nuotraukos iš pirmo dublio, filmukas gavosi iš antro, nes labai sunku viena ranka filmuoti, kita padegti žarną. Buvo labai daug juodu dūmų, tai teko slapstytis nuo kaimynų- pavasario vakaras, kaimynai atsidarė langūs, o Levas niekadėjas pavarė PVC dūmus… 🙂

O dabar įsivaizduokit kad bus su suvirinimo debetais ir slėgiais!

deguonies zarnos dega
Čia likutis žarnikės.

7 replies on “Kaip dega deguonies žarnos”

  1. Sveikas,
    Gal gali parduoti bent vieną koncentratorių? Kokią koncentraciją dar duoda?

  2. Sveiki, dar būtų įdomu pamatyti kaip su tepalu sureaguoja ir anot legendų turėtų sprogti.

  3. Beje, apie deguonies ir tepalo legendas – kažkada bandžiau, į šaukštą pasėmiau atidirbto tepalo ir įkišau į jį degiklio ar pjoviklio (rėzako) galą. Atsukau deguonį ir … nieko. Pabandyti padegti ar kokių kibirkščių suorganizuoti kažkaip pamiršau.

  4. Kad užsidegtu tepalas, jis rodos turi būti “paskleistas” ant kokio skuduro ar panašiai. Karta sukau su odine pirštine deguonies baliona kuris vienu monentu leido per ventilį. Tai staiga pajutau karšti, nors buvo žiema ir deguonis taip pat turėjo būti šaltas.
    Bet tikriausiai netolimoje ateityje padarysiu tepalo ir deguonies eksperimentą.

  5. Degančio žarnoko vaizdeliui reikėtų Limp Bizkit – Take a look around melodijos (Misija neįmanoma 2 teminė melodija). Nors, aišku, tada video būtų pašalintas dėl autorių teisių pažeidimo… Ech… 🙂

  6. Man šian bajeris buvo į temą – pajungiau deguonį iš koncentratoriaus (94,5% grynumo) prie tokio elektrodų – vamzdelių rinkinio, girdžiu praleidžia kažkur, tai pabandėm su degtuku pažiūrėti, kur leidžia. Rezultatas – visokie silikonai, PVC vamzdeliai kai užsikūrė… staigiai atjungiau padavimo vamzdelius, tai nedaug teišdegė 🙂

  7. Šiaip manyčiau aliejus turėtų būti šiek tiek panašu į tepalą. Pabandžiau deguonį ir alyvuogių aliejų – panašiai 6 valandas leidome gryno deguonies ir ozono mišinį per keraminį difuzorių į litrą pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus. Burbuliavo ten, burbuliavo ir nieko baisaus neįvyko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *