Šlagšrauberis

Automobilių užvedimo ir vairo užrakinimo spynelė dažniausiai tvirtinama vienkartiniais varžtais. Tokie kur užsuki, o poto paverži ir galiukas nulūžta. O va atsukti tai jau sunkiau. Kažkada bandžiau nuimti ar tai opelyje, o gal net rusiškoje mašinoje ir stipriai prasikeikiau.

vienkartiniai varztai
Va taip atrodo nauji varžteliai.

Taigi, kad atsukti, reikia padaryti kažką, kad užkabinti su instrumentu. Lengviausiai gaunas- šličas (plyšis) minusiniam atsuktuvui. Pasidaro su “dremeliu” ir abrazyviniu diskeliu. O va atsukti bėda- nors ir nesimatė “loktaito”, bet paprast atsuktuvai paprasčiausiai lankstėsi. Ir kas baisiausia- pats varžtelis deformavosi. Tokiu atveju mums reikia šlagšrauberio 🙂 (Schlagschrauber)- smūginio atsuktuvo.

smuginis atsuktuvas
Kažkada už simbolinę kainą pirkau naudotus instrumentus ebay, ir viename lote toks buvo.

atsukti varzteliai
O čia tie blogiečiai išsukti iš mano hondos. Vienas labiau apdorotas- ji dar bandžiau atsukti su paprastu atsuktuvu. O kitą iškarto sukau su smūginiu- plaktukiniu.

hondos uzvedimo spyneles tvirtinimas
Hondos spynelė dabar prisukta paprastais, kiniško 8.8 plastilino varžteliais.

7 replies on “Šlagšrauberis”

  1. Na tokia vieta kuri ir suprojektuota, kad vargo būtų daug… Bet varžtai bent jau akivaizdus dalykas. Su senų mersų spynom linksmiau – jei užleidai, kad spyna užtrigo (500 kkm ir daugiau ridos bei sunkūs raktų ryšuliai tam gerai padeda) tai maža nepasirodys. Nes nėra ką sukt ir be elektrinių įrankių bei destrukcijos nelabai ką nuveiksi…

  2. Na tas security, kad doram pagunda nekiltu. O jei vagius ateis tai kaip ir nusispjauti. Taip kad keitimas ki gero prasmes neturi.

  3. Turiu tokią pat bėdą su vienu trifaziu automatuku savo skydelyje, kurį elektrikas labai nuoširdžiai užveržė ir dabar visi atsuktuvai sėkmingai iš varžtelio iššoka ir jį „ėda“. Varžtelis giliai ir dremelis nedaeina. Bandysiu kažką panašaus į smūginį sukelį.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *