Žaidimas su FPGA dev board

Kažkas įsigijau pačio pirmo ciklono (EP1C20F400c7) FPGA plokštę (Nios edition). Kiek žaidžiau su Nios, bet ten visokios licenzijavimo problemos. O kita problema- mažai dokumentacijos ir dar softą kažkur pamečiau. Beja, internete informacijos apie šią pirmąją plokštę mažokai- labai ji sena.
Tačiau senas dev boardas turi ir pliusų- dalis jungčių toleruoja 5V logiką. Kaip tik pajunginėti prie mano kolekcijinių kompiuterių.

Daug metų ji kažkur gulėjo ir nesenai ją radau. Nutariau pažaisti, nes FPGA tai kaip virtualus konstruktorius- nereikia nieko lituoti, o visokias schemas galima bandyti. Ir nutariau patikrinti savadarbio Z80 emuliatoriaus darbą- man kažko neveikia Altair Basic. Tiksliau veikia, bet bėdos su matematika. O ant FPGA galima paleisti Z80 ir palyginti rezultatus.

Altair Basic
Nu ir va, Basic vistiek blogai veikia. Kame bėda. Pabandžiau perjungti Veriloge Z80 į Intelio režimą, tačiau BASIC vistiek blogai veikia.
Neaišku kur bėda. Ant tikro hardwaro paleidinėti nenoriu.

Va kaip atrodo ta plokštė:
Cyclone 1 NIOS edition dev board

Pats Altair projektas Quartus archyvo formoje.

O kadangi aš nemėgstu visos schemos “sujunginėti” teksto formoje, va kokis yra “top level” failas- grafinė schema:Altair 8800 Basic UART FPGA top schema.

3 replies on “Žaidimas su FPGA dev board”

  1. Oi kokia retro Dev platforma. Beje, greitai bus problemos ne tik su Nios, bet ir su Nios II, kuri tapo EOL. Kitas zingsnis – Risc-V pagrindu veikianti Nios V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *