SHUTDOWNAS!

DĖMĖSIO! KONTROLIUOJAMAS ŠUTDAUNAS.

Kontroliuojamas šutdaunas baigtas. Sunaudotas koks kilometras optinio kabelio (x12 rodos), visos tarppastatinės linijos upgreidintos iki 1Gb/s. Gyvas velnias keitiklių ir biški mąstymo.
Šie puslapiai guli dabar ant žemės laboratorijoje. Kitas panašus daiGtas persikraustė į tikrą serverinę. Dar bus sutrikimų, kai telekomas darys savo “voice”, nes “niekas neparašė paraiškos” ir panašiai.

Šios žiemos planas- pilnas puslapių serverio upgreidas. Tiek geležis, tiek programinė pusė. Bet žiauriai tingiu.

Įdomus momentas- transportavimo metu serveris atliko šuolį laike ir kuri laiką rodė rodos 5 metų senumo informaciją. 🙂

2023.11.14:
Pradėjom migruoti į naują softą ir SSL variantą (https://www.vabolis.lt). Galimi puslapių sutrikimai. Per dešimtmečius iš esmės pasikeitė wordpress. Iš paprasto blogų rašymo įrankio konvertavosi į pilną ultra uždizaineriuotą CMS. Baisu.

2023.11.16:
“Specifinis” softas kuris sukosi ant senojo serverio tiesiogiai nesikelia į naują. Dėl PHP versijų kardinalaus pasikeitimo. Kromelis jau veikia abiem variantais http://kromelis.savel.org ir https://kromelis.savel.org

Gali kilti klausimų, kodėl čia taip sunkiai gaunasi. Ogi pabandykit paprastais metodais paleisti 80 ir 443 versijas ant skirtingų fiziškai serverių, kur visas softas skiriasi iš esmės. O visokie LetsEncrypt nori, kad sertifikatai instaliuotusi per 80, o veiktu per 443.

Iš juokingų nuotykių- niekada nepagelbėkite statybininkams. Žmogus atsakingas už video stebėjimo kamerų perkėlimą paėmė ir nukirpo optinį kabelį (gerai, kad seną), bet kartu nusikirpo visas savo kameras ir internetą griauname pastate. Dar rytoj turės viską suvirinti, nors kabelis bus naikinamas po mėnesio. Kodėl nukirpo? Ogi kažkoks statybininkas paprašė… 🙂

2 replies on “SHUTDOWNAS!”

  1. O tai telekomas dabar prie šviesolaidžio komplektuoja tėkmės kondensatorius ar kaip čia su tais 5 metais gavosi?

  2. Jokios mistikos- prieš 5 metus kelios direktorijos (/home, /var ir dar kažkas) buvo perkeltos į atskirus diskus (skirsnius). Pas kompiuterius nėra “perkėlimo”, tik “kopijavimas”. Taigi senuose skirsniuose liko informacija, tik ji buvo uždengta naujais diskais. Senas diskas liko kompe.
    Benešant nusimovė “naujo” disko laidas ir visi “uždengimai” dingo, pasimatė seni, nenaudojami duomenys. Buvo labai netikėta ir net kelias minutes teko galvoti: “kas per nesąmonė, gal kokie gliukai”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *