Pareigūnų sirena

Toks beveik vandalizacinis straipsnis. Tarp utilizuojamos technikos pasitaikė sirenos generatorius. Dar prie jo reikėtu ir aukštavolčio garsiakalbio, bet jo neturim.

Tokias sirenas naudoja įvairių šalių pareigūnai. Musiškiai naudoja tokią- dviejų melodijų ir beep-beep (air horn) imitacija.

Schemos nesinagrinėjau, bet spėju, kad tai bus gryna skaitmena stiprintuve- nemanau, kad du tranzistoriai su tokiu mažu aušinimu dirba kokiam nors kitokiam režime nei D. Trafukas švelniai groja sirenas, prie išėjimo pabandžiau paprastą gasiakalbį ir kelių šimtų omų rezistorių. Iškarto rezistorius pakaito- galios turi daug.

Tik trys mikroschemos. PICas lizdelyje- “operatyviai” galima keisti melodijas. Dar viduje turi būti kažkoks ADC keitimas, nes galima šnekėti per tą “gavarilką”– “vairuotojas, prašom sustoti” 🙂

Jokio panaudojimo nesurandu, nes negalima naudoti. Nebent kaip signalizacijos triukšmo šaltinį.

3 replies on “Pareigūnų sirena”

  1. Na su tuo panaudojimu, nors naudoti kelyje negalima, bet jei kažkas turi vintažinį istorinį youngtimer/oldtimer spec tarnybų automobilį tokie dalykai yra normali komplektacijos dalis (suprantama laikotarpiai turi atitikti). Netgi ne kliūtis praeiti techninę apžiūrą, nes negalima naudoti, bet ne turėti. O ir švyturėliai/sirenos patys patrauklūs kolekciniai objektai. Ypač kai dabar viskas sąlyginai paprastėja į LED tai tampa tuo labiau įdomu tai kame yra mechanika, pneumatika ar vintažinė elektronika… Esu pardavęs kelis Rytų Vokietijos gamybos Martins horn signalus, entuziastų susidomėjimas buvo didelis. Čia kur kas jaunesnis dalykas, bet vis tiek jau retro, senas geras montažas per skylutes, jokių smd…
    Žodžiu dabar tereikia policijos auto ir ruporo 🙂

  2. Krūva vienodų nominalų rezistorių nuteikia link R2R, bet pats stiprintuvas matomai D klasės (skaitmena-PWM).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *